Musea in Ootmarsum en omgeving

  • Museum Ootmarsum (2 km)
  • Onderwijsmuseum Educatorium (2 km)
  • Openluchtmuseum Ootmarsum (2 km)
  • Museum Ton Schulten (2 km)
  • Museum Natura Docet Wonderryck Twente (11 km)

Museum Ootmarsum

Museum Ootmarsum is een bijzonder museum in een bijzonder stadje. Het is gehuisvest in een karakteristiek pand aan het sfeervolle kerkplein. Museum, expositie, galerie en museumwinkel onder één dak!

Onderwijsmuseum Educatorium

Weer naar school. In een recent gerenoveerd historische vakwerkgebouw uit de 17e eeuw aan keerweer is het Schoolmuseum Ootmarsum. In meerdere vertrekken is het onderwijs van vroeger tot nu te zien.

Openluchtmusuem Ootmarsum

Een levend museum, direct aan de rand van het centrum gelegen. Een groot aantal authentieke streekgebonden gebouwen brengt de tijd van toen tot leven.

Museum Ton Schulten

Sinds jaren is Ton Schulten werkzaam als schilder. Als ontdekker van het kleurrijke mozaïeklandschap is zijn werk gebaseerd op het aloude Twentse Coulisselandschap met zijn glooiende essen, zijn karakteristieke houtwallen en solitaire bomen.

Museum Natura Docet Wonderryck Twente

Dit museum is het oudste natuurhistorische museum van Nederland en is voor jong en oud een belevenis. Verwonder je over de enorme collectie bijzondere dieren fossielen in de wonderkamers van het museum. Bouw je eigen digitale bos in Funky Forest en geniet van de mooie landschapstuin.

Openlucht museum
Natura
Museum
 

Meer Omgeving