De Witte Berg
Musea

Musea

Musea in Ootmarsum en omgeving

  • Onderwijsmuseum Educatorium (2 km)
  • Openluchtmuseum Ootmarsum (2 km)
  • Museum Ton Schulten (2 km)
  • Molen van Oude Hengel (2km)
  • Museum Natura Docet Wonderryck Twente (11 km)

 

Openluchtmusuem Ootmarsum


Het Openluchtmuseum Ootmarsum is gelegen direct aan de rand van het sfeervolle centrum van Ootmarsum. Waar zich ooit de tuinen van de roemruchte Havezathe Het Hoge Huys te Ootmarsum bevonden, brengen nu een groot aantal authentieke streekgebonden vakwerkgebouwen de tijd van toen tot leven. Exposities, maquettes en gebruiksvoorwerpen vertellen over het leven zoals zich dit gedurende vele eeuwen in deze regio voltrok. Demonstraties van oude ambachten, rondleidingen en sagenvertellingen staan borg voor een levend museum.

 

Onderwijsmuseum Educatorium


Weer naar school. In een recent gerenoveerd historische vakwerkgebouw uit de 17e eeuw aan keerweer is het Schoolmuseum Ootmarsum. In meerdere vertrekken is het onderwijs van vroeger tot nu te zien.
 

 

Museum Ton Schulten


Sinds jaren is Ton Schulten werkzaam als schilder. Als ontdekker van het kleurrijke mozaïeklandschap is zijn werk gebaseerd op het aloude Twentse Coulisselandschap met zijn glooiende essen, zijn karakteristieke houtwallen en solitaire bomen.
 

 

De molen van Oude Hengel

De Molen van Oude Hengel is een stenen korenmolen in Ootmarsum en bevindt zich aan de rand van de Ageleres

Geschiedenis. In 1872 is de huidige stenen molen gebouwd, nadat de houten romp uit 1866 in vlammen is opgegaan. Vanaf 1911 tot 2010 is de molen met bakkerij, winkel, café en houtzagerij in het bezit van de familie Oude Hengel. In 2009 is de zagerij verhuisd en zijn de oude gebouwen, behalve de molen, gesloopt. Nadien zijn er huizen en villa's gebouwd en is de molen gerestaureerd.

 

Museum Natura Docet Wonderryck Twente


Dit museum is het oudste natuurhistorische museum van Nederland en is voor jong en oud een belevenis. Verwonder je over de enorme collectie bijzondere dieren fossielen in de wonderkamers van het museum. Bouw je eigen digitale bos in Funky Forest en geniet van de mooie landschapstuin.
 

 
 
Openlucht museum
Natura
Museum
 

Bekijk vergelijkbare faciliteiten