De Witte Berg
Pasen in Twente

Pasen

  • ANWB 5-sterren camping
  • Natuurlijke zwemvijver
  • Kamperen en accommodaties
  • FunBowl
  • Sfeervol Restaurant Bie Heintje

Pasen bij vakantiepark De Witte Berg

Ben je toe aan vakantie en wil je er even tussen uit? Dan is het paasweekend daar het uitgelezen moment voor! Geniet het weekendje van het lentezonnetje en begin de dag met een lekker paasontbijt met het hele gezin. Vakantiepark De Witte Berg is een ANWB 5-sterren camping gelegen in Ootmarsum, een karakteristiek stadje in Twente. Het vakantiepark beschikt over veel faciliteiten* waardoor jij een onvergetelijk Pasen zult beleven. 

Boek één van onze accomodaties of kom bij ons kamperen in Twente tijdens Pasen en neem je eigen tent, camper, caravan of vouwwagen mee. Je hebt de keuze uit een basisplaats, een comfortplaats of een comfortplaats met privé sanitair. De plekken zijn ruim opgezet en variëren in grootte van 80 tot 140m2.

* kijk voor de actuele openingstijden hier

Wat is er te doen tijdens Pasen in Twente?

Verblijf tijdens Pasen in Ootmarsum en ontdek deze karakteristieke stad. Neem een kijkje in het centrum en laat je verrassen door het historsiche en veelzijdige centrum. Daarnaast is ook de natuur in Twente een echte highlight. Geniet van een flinke wandeling of fietstocht in natuurgebied 'Het Springendal'. Ook kun je de 'Landgoedroute' rijden, dit is een 42 km lange route langs historische gebouwen en landgoederen.

Pasen is een unieke traditie in Ootmarsum. Het is een gezellig evenement waar je zeker eens bij moet zijn! Op Palmzondag (zondag voor Pasen) zie je veel kinderen op straat met een stok waarop palmtakken, snoep en brood zijn geboden. Om op eerste Paasdag om 20.00 uur een groot paasvuur te onsteken wordt er Paashout opgehaald. Met paard en wagen wordt er in het bos hout verzameld en vervolgens teruggebracht naar Ootmarsum. Vooral de terugkomst is een mooi spektakel om te aanschouwen. 

Vlöggeln is een bijzondere traditie in Ootmarsum op zowel Eerste als Tweede paasdag. Het verhaal begint bij de Poaskearls. Deze jonge, vrijgezelle mannen zijn deze dagen 'heersers' van de stad. Ze zijn niet te missen in hun lange beige jas, zwarte broek en hoed. Tijdens het vlöggeln lopen de Poaskearls en andere inwoners van Ootmarsum hand in hand door de stad. Ondertussen zingen ze paasliedjes. De oudste Poaskearl loopt voorop en rookt een sigaar. Eenmaal aangekomen bij het eindpunt – het Marktplein – worden de kinderen drie keer opgetild. Dit staat symbool voor de blijdschap om nieuw leven. Vlöggeln moet je gewoon een keer meegemaakt en gezien hebben.

Er is tijdens Pasen ook genoeg te beleven op onze camping in Ootmarsum. Ga een middagje zwemmen in onze natuurlijke zwemvijver. Durf jij een sprongetje te maken op onze watertrampoline?  De kinderen kunnen zich goed ook goed vermaken in ons buitenzwembad met overkapping en een super gaaf waterspeeltoestel, dit is gegarandeerd veel waterpret! Ook ons super enthousiaste animatieteam staat voor je klaar tijdens Pasen. Doe mee met toffe activiteiten en leuke spelletjes.

Sfeerimpressie van vakantiepark De Witte Berg